Naredite pozitivno spremembo v življenju že danes

Ko so hormoni v ravnovesju, se počutimo svobodni in zadovoljni v svojem telesu, umu in duši. To je pogoj, da si lahko povrnemo življenjsko energijo, aktivno usmerjamo svoj vsakdan, smo prisotni v okoliščinah, v katerih se znajdemo, jasni v mislih in osredotočeni v dejanjih.

REZULTAT URAVNOVEŠENEGA DELOVANJA VSEH ORGANOV, ŽLEZ, PRETOČNOSTI MERIDIANOV, KRVOŽILJA IN LIMFE TER ŽIVČEVJA.

Izvaja se na obrazu in stopalih kjer s stimulacijo določenih refleksnih con in točk uravnavamo stanje hormonov v telesu. Metoda je izjemno prijetna, sproščujoča in ugodno vpliva na vaše počutje.

Na podlagi pogovora in vprašalnika o vaših simptomih ugotovimo, pri katerem hormonu obstaja možnost za neravnovesje, ki vam povzroča težave.

Hormonalno ravnovesje v telesu je odvisno od več faktorjev: prehrane, endokrinega sistema, načina življenja, načina čustvovanja, živjenjskega obdobja, onesnaženega okolja, jemanja kontracepcijskih tablet, ekonomskih razmer, v katerih živimo.

Priporočeno število refleksoterapij je 1-3 za čiščenje telesa, 4-7 za vspostavljanje ravnovesja v telesu, 8-12 za stabilozacijo deseženega stanja. Dejansko število pa je odvisno od specifike vsakega posameznika.

Reakcije so Dobrodošle, saj naznanjajo spremembe, ki so se začele dogajati v telesu. So prehodnega značaja in običajno izzvenijo v 48. urah. Lahko so zelo prijetne in blagodejne, lahko pa tudi neprijetne – sproščujoča utrujenost, spanec je kakšen dan po masaži lahko bolj nemiren, poveča se znojenje, vonj znoja postane ostrejši, poveča se izločanje urina, ki lahko postane moten in močnejšega vonja, izločanje blata je lahko pogostejše, blato je lahko bolj smrdeče in sluzasto, pojavi se lahko napenjanje in glavobol.

Hormonalna refleksna terapija je učinkovita pri neplodnosti obeh spolov, saj z njo uravnavamo kemične snovi v telesu. Metoda je priporočljiva tudi pri zdravi nosečnosti, saj preprečuje težave, kot so zadrževanje urina, pridobivanje telesne teže, krčne žile, hemoroidi in vetrovi. Terapija pripravi nosečnico in njeno telo na porod, izjemno blagodejno deluje tudi na plod.

Hormonalno neravnovesje lahko povzroči naslednje težave, kar lahko z refleksoterapijo tudi odpravite:

menstrualne težave, težave z jajčniki in maternico, težave s ščitnico, izgorelost, težave s kožo in lasiščem, motnje hranjenja, povečanje telesne teže, kronična utrujenost, slaba koncentracija, nizek libido, motnje delovanje imunskega sistema, nihanje krvnega pritiska, migrene, nespečnost, osteoporozo, sladkorno bolezen, bolečine v kosteh, težave z gibljivostjo sklepov in njihovim vnetjem, prekomerno znojenje, prebavne težave, alergije, čustveno neravnovesje, duševne in vedenjske motnje, depresijo, disfunkcijo žlez,…