Tehnike limfne drenaže imajo analgetični učinek – zmanjšujejo bolečino

Manualna limfna drenaža po dr. Vodder je manualna metoda stimuliranja limfnega – žilnega sistema. Poleg fizioloških, ima limfna drenaža tudi estetske učinke, saj dolgotrajno izboljša videz kože in celotnega telesa.

Skozi limfni sistem se limfa premika s krčenjem žilnih sten, z razliko v tlaku in s krčenjem mišičja. Zaklopke v mezgovnicah dopuščajo pretakanje limfe le v eni smeri. Medtem ko ima sistem za cirkulacijo krvi lastni pogonski agregat – srce, ki ga limfni sistem nima.

Tehnike limfne drenaže izvajamo lahkotno od proksimalnih do distalnih delov, s počasnimi, nežnimi gibi, ki se ponavljajo.

Stimuliramo in lajšamo pretok limfe in medcelične tekočine iz delov telesa, kjer zastaja in se kopiči, Včasih je zaradi velike količine limfe ali drugih patoloških procesov moteno in upočasnjeno pretakanje limfe. Omogočimo dotok vedno sveže in obogatene tekočine v tkivo.

Indikacije limfne drenaže so številne, predvsem jo uporabljamo pri oteklinah, zastajanju toksinov v telesu, slabi prekrvavitvi, pomanjkanju energije, za vse ki imajo visok krvni tlak, alergije, artritis, prebavne motnje,…

Priporočljiva kot anticelulitni tretma. Za lepši tonus kože. Pospeši proces celične regeneracije.

Prav tako limfna drenaža krepi imunski sistem in blaži stres, saj vpliva tudi na živčni sistem in omogoča globoko sprostitev.